Just nu – Kampanj på webbhotell hos Webbdo

Du som är på jakt efter ett billigt webbhotell eller för att slå till i rätt tid bör passa på nu. Just nu är där kampanj hos Webbdo.se där du får deras Guld-pkaet för endast 9 kronor i månaden, istället för 49 kronor.

Webbdo är ett bra svenskt webbhotell som har tre olika webbhotellspaket att välja mellan. Kampanjen som är aktuell gäller deras mellanpaket ”Webbdo Guld” som bl.a. bjuder på följande specifikationer.

  • 1500 MB utrymme – Tillräckligt för en eller flera stora hemsidor och bloggar
  • 40 000 MB trafik – Tillräckligt för mer än 10 000 besökare om dagen*
  • 256 MB PHP-minne – Gör att tyngre CMS och e-handelssystem som t.ex. Joomla och Magento flyter på bra.
  • 10 tilläggsdomäner – Möjligheten att köra flera hemsidor med egna domäner under samma webbhotellskonto.
  • 15 MySQL-databaser – Skapa upp till 15 helt separata MySQL-databaser.

cpanel logoWebbhotellet kör den populära kontrollpanelen cPanel som är välkänd, snabb och väldigt kraftfull. Där kan du enkelt och snabbt administrera domännamn, e-postadresser, databaser, schemalagda aktiviteter o.s.v.

Webbdo har genom cPanel möjligheten att erbjuda dig som kund enkelheten att installera programvara med bara några enstaka klick. För en nybörjare underlättar det en hel del att bara välja vad man vill installera så blir det tillgängligt på bara några enstaka klick. WordPress är relativt enkelt att installera men det är ändå ett paket med filer som ska laddas ner, packas upp och sedan laddas upp med FTP. Därefter behöver man även skapa databas och databasanvändare för att kunna påbörja själva installationen av WordPress. Även om denna metod är bättre då du kan få WordPress på svenska direkt så visar det ändå på enkelheten att genom kontrollpanelen enkelt kunna installera de program man önskar.

Spara 480 kronor första året

Om man är på jakt efter ett bra webbhotell och dessutom kan spara 480 kronor för första året så kan det inte bli mycket bättre. Flera andra webbhotell erbjuder även titt som tätt kampanjer för att göra deras webbhotellspaket extra attraktiva hos blivande kunder. För dig som kund är det rena drömläget och här på vår hemsida hittar du en tydlig jämförelse av alla webbhotell.

Priset viktigt för privatpersoner

Att komma billigt undan när man köper webbhotell och domännamn är mest eftertraktat av privatpersoner som vill lägga upp enklare hemsidor eller privata bloggar. Företag har oftast inte samma ekonomiska begränsning även om ett erbjudande givetvis kan vara avgörande i deras val också.

Bloggare som går från att använda gratis bloggtjänster till att använda WordPress med eget domännamn finner ofta kampanjer väldigt attraktiva. Har man egen blogg och tar det steget är det dock inte ovanligt att man har så pass mycket trafik att man faktiskt kan tjäna en hacka på sin blogg.

Även för familjer och hobbyprogrammeraren som ska lägga upp sin första hemsida är priset en mycket viktig faktor. Att då kunna ta del av en kampanj som gör första året mycket billigare kan absolut bli den avgörande faktorn.

De bästa webbhotellen för en egen blogg

Webbhotell för WordPressSka du lägga upp en egen blogg och letar webbhotell, så känner du säkert redan till WordPress. WordPress anses av många vara det absolut bästa bloggverktyget så det är inte omöjligt att du också valt just WordPress för din blogg.

WordPress är inte speciellt krävande i sitt grundutförande och kräver inte så mycket av webbhotellen. Det gör att du har en ganska stor frihet att hitta ett webbhotell som passar dina andra behov. För en privatperson brukar detta oftast vara kopplat till ekonomiska faktorer.

Om du ska öppna en privatblogg och inte har något intresse av att tjäna pengar på den så välj det som passar din ekonomi bäst. One.com är det billigaste webbhotellen du kommer att hitta för 15 kr/mån. Om priset är viktigt är det ett okej val.

Har du däremot som mål att tjäna lite pengar på din blogg så kanske det är bättre att satsa på ett webbhotell som är lite bättre och har lite mer kräm att ge din hemsida (blogg).

Det finns webbhotell som erbjuder första året till ett väldigt lågt pris (Kampanj) så du kan prova på webbhotellet utan att behöva investera allt för mycket pengar. Efter första året betalar du dock normalt pris. Detta kan vara ett bra alternativ om du tänkt tjäna pengar med tiden.

Både City Network och Crystone har kampanjpriser för första året där du endast betalar en väldigt liten kostnad.

Om du tänkt lägga upp en blogg för ett företag så kan det nog vara smart att undvika de allra billigaste valen. Men även företag kan givetvis känna av tuffa tider och då är inte jättekul att investera pengar i ett webbhotell för en blogg som kanske inte har för avsikt att ge speciellt mycket avkastning i början.

City Network och Crystone är två utmärkta val och deras normalpriser på 74 kr/mån respektive 65 kr/mån anses vara webbhotellpriser i mellanklassen.

Passa på! – City Networks kampanj är snart slut

city-network-kampanj-sommar-med-rea-och-rabatt

City Network har under sommaren kört en kampanj där du har möjlighet att köpa webbhotell för 5 kr för ett helt år. Ett pris som gör att City Network är i särklass det billigaste webbhotellet sett till första året.

Det fina är att deras avtalsvillkor förändras inte utan du är inte mer bunden till dem bara för att du tar del av erbjudandet. Om du inte trivs har du alltså möjligheten att lämna City Network utan att behöva betala för mer än nödvändigt.

Rabatten gäller endast på deras webbhotellspaket och inte på domännamn. Den totala kostnaden för första året kommer alltså bli 5 kr + 99 kr för domännamn (.se).

City Network valde dock att begränsa sig så endast de 3 000 första kunderna kunde ta del av detta erbjudande. Det är snart mindre än 400 webbhotellskonton kvar till detta pris så om du vill ta del av erbjudandet bör du slå till snart.

Se mer på http://www.citynetwork.se.

Hinner du inte så gråt inte…

City Network är mycket vänligt webbhotell. De har länge kört ett fast kampanjpris på 10 kr/mån under första året. Detta gör givetvis att kostnaden blir 120 kr istället för 5 kr under det första året, men det är ändå väldigt billigt!

 

Varför man ska välja ett svenskt webbhotell

De finns flera anledningar varför man ska välja ett svenskt webbhotell men ändå finns det fall där det är bättre att välja webbhotell utanför Sverige.

Ett svenskt webbhotell erbjuder support på svenska och i många fall går det att komma åt dem genom telefon, vilket kan vara svårare för ett webbhotell utomlands.

Det är också mycket viktigt att dina besökare är så nära din webbserver som möjligt. Det är alltså den fysiska placeringen som spelar roll och om du nästan bara har besökare från Sverige så kommer dina besökare finna din hemsida bättre om den laddas snabbt.

Hastigheten kan vara en avgörande faktor om besökaren lämnar din hemsida eller inte. Du gynnas också mer av sökmotoroptimering om din webbserver ligger i samma land som dina besökare kommer ifrån. Även om det idag inte är vanligt så kan man fortfarande söka på ”sidor från Sverige” i Google.

För en privatperson har du de svenska konsumentlagarna som skyddar dig. Om du köper en tjänst från ett annat land är det inte säkert att det landat har upprättat samma skydd för sina konsumenter.

Ska man aldrig välja ett webbhotell utomlands då?

Det finns absolut fall där detta kan vara aktuellt. Om dina besökare kommer från hela världen så spelar det inte så stor roll för dina besökare om webbservern är placerad i Sverige, Europa eller Amerika.

Det kan också vara en kostnadsfråga. Sverige har inte de billigaste webbhotellen och ibland kan det vara värt att satsa på ett webbhotell utomlands. Försök däremot att alltid få din webbserver så nära dina besökare som möjligt. För en svensk går det mycket snabbare att surfa på en hemsida från Nederländerna eller Tyskland än en från U.S.A.