Crystone Webbhotell

crystoneCrystone är ett webbhotell som funnits med länge och har en lång historia. Webbhotellet har nyligen sadlat om en hel del och det märks med deras kampanjer, ny utrustning och nya hemsida.

Crystone erbjuder två olika webbhotellspaket. De är dock förvirrande lika så det finns inte så stor anledning att betala extra för Pro-paketet. Standardpaketet är ett kraftfullt webbhotellspaket med bra utrymme, trafik och inga direkta begränsningar.

Crystone erbjuder även dedikerad server och VPS för dig som är i behov av mer kapacitet och kraft.

Pris: 65 kr/mån – Just nu 11 kr/mån första året!
URL: http://www.crystone.se

Vi rekommenderar inte Crystone just nu! Se hela listan med webbhotell här.
Specifikationer
Utrymme: 250 GB Operativsystem: Linux, Windows
Trafik: 5 000 GB Språk: PHP 5, ASP.NET 4.0, CGI
Domäner: Obegränsat E-postkonton: Obegränsat
MySQL: Obegränsat med databaser Support: E-post, Telefon
MSSQL: 3st Databas Övrigt: Cronjobs
Crystones hemsida

 

Recensioner Crystone

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Crystone
Average rating:  
 41 reviews
 by Axman
VARNING!

Vi har p.g.a. Crystone dels gått miste om ett av våra domännamn och dessförinnan var vi på väg att mista ett, (det domännamnet fick Crystone själva köpa tillbaka till oss för en okänd summa). Domännamnet vi totalt miste har dessutom nu visat sig vara en porrsida vilket inte är så roligt för vårt bolag..Vi har dessutom under flera års tid försökt att själva få kontroll över vår egen domän hantering, vilket för oss har tagit flera veckor i nerlagd tid, med otaliga samtal och fruktlösa begäran av en så kallad "Auth-Code" till domännamnen.När vi till slut äntligen lyckades lämna Crystone så vart det till priset av en betalningsanmärkning, till följd av deras mycket dåliga hantering av uppsägningar. Listan skulle LÄTT kunna göras mycket längre men då skulle alla läsare tro att det är en dålig roman de läser.

 by Tina
Varning

Det var nog två år sedan vi använde oss av deras tjänster för en av våra extrasidor. Då var det krångligt och förvirrande, och det fanns i alla fall mycket bättre alternativ då. Nu verkar de inte direkt vara bättre. De försvarar spam och tycker inte att det är deras problem att spammers använder dem som en slags spamstation för att skicka vidare folk till skräpsidor. Det handlar ju trots allt om betalande kunder medan de som råkar ut för spamattackerna inte är det. Kundtjänsten var dock snabb och artig varje gång vi har har haft kontakt med dem, men man fick lite känslan av att tala med en lätt felprogrammerad AI som hela tiden upprepar det man precis har sagt och framför det som om det vore ny information. Jo, det var det jag precis sa, och det också, det med ... jaha, hejdå. Goddag yxskaft.

 by Tore Nilsson
Service = noll!

Har under många år skött hemsidan och e-posten åt Boxholms Bruksmuseum. Har ett login och e-posten går direkt vidare till mig men fr.o.m. detta år funkar varken login eller vidarebefordran av e-post. Den server som används är gammal och vi vill byta men trots att det sköts av ett lokalt dataföretag händer inget vi har kämpat med detta sedan i andra halvan av maj, men inget har hänt....
Varning för Crystone alltså! Bör undvikas!!!

 by Toni
Använd ej

Har varit kund hos Crystone med flertalet domäner och servrar. Deras support är inte hjälpbar utan man får lösa problemen själv med hjälp av serverrestart. De försöker inte felsöka problemen alls. Upptiden är ett skämt, servrarna dör stup i kvarten.
Kan absolut INTE rekommendera Crystone.

 by Sara Hickey
Varning

Helt otroligt. För ca ett år sedan sa jag upp alla mina tjänster ochdomäner hos Crystone. Nu har jag fått åtskilliga mail att betala en faktura för två domäner. När jag kontaktar dem för att påminna om att jag inte har kvar något hos dem är det JAG som ska "logga in på mitt konto och avsluta" och det har tagit mig över en timme att försöka kommunicera med dem. Jag har gått tillbaka ett är i mina mail och mycket riktigt så har jag TVÅ mail som bekräftar att jag redan FÖRRA året inte ville förnya några tjänster. Hur illa står det till hos ett företag när de inte ens ha koll på vilka som är betalande kunder? Inte förens jag skrev om detta trams på Twitter med dem taggade ville de erkänna att det blivit "ett missförstånd i kommunikationen". Ingen betalning har krävts från mig förra året vilket tyder på att de visst förstod att jag inte ville ha med dem att göra. Hur i hela friden har de lyckats få till det så att jag då ska betala det här året?

 by Elise Refsgaard
SÅ dåligt! Varning!

Har varit kund hos Crystone sedan 2002. Supporten är urusel, de vet inte var de har fram eller bak. Har haft ett enkelt ärende liggande hos dem i 14 dagar nu utan att få det åtgärdat. Nu har vår webshop legat nere i snart 14 dagar på grund av att Crystone inte kan ta tag i detta ärende. Vem ska vi skicka fakturan på förlorad omsättning till?
Jag har bara en sak att säga, akta er för Crystone, de är fullständigt oseriösa.

 by Pär Henriksson
Håller med, särskilt supporten är ett problem

Jag har använt crystone i många år. Jag konstaterar att det stora problemet är tillgänligheten vad gäller support och total brist på information. Det finns individer på crystone som är super, men dom är helt omöjliga att få tag i under 24 timmar per dygn 7 dagar i veckan.

Deras reklam är stötande, dom lyfter fram support som ett argument. Jo det är ett argument, ett argument att hålla sej borta.

Varför har vi inte bytat för vårs bolag då, jo det beror på att det är rätt mycket jobb att byta. Och det vet crystone.

 by kicki
Undvik crystone

Jag har av lathet haft min site hos Crystone i över fem år. Varje år tänker jag byta, och så blir det inte av.

Driftssäkerheten är osäker. De har ofta driftsstörningar. Servrarna är långsamma.

I år skickades fakturan ut 3 dagar efter(!) att abonnemanget upphörde. All trafik till och från siten stängdes några dagar senare av utan förvarning, två veckor innan fakturan behövde betalas.

Det betyder att all email från kunder etc. som skickades under fem dagar gått förlorad, tills problemet löstes.

Kundtjänst svarar inte på email. Killen jag pratade med var korthuggen och otrevlig - och hade ingen förståelse för att det är oacceptabelt att stänga av en site utan förvarning. Det borde jag väl ändå fatta själv att det inte är Crystone som stängt av siten, utan systemet, jag har själv valt inställningarna, och i princip att jag är dum i huvudet som inte har en annan emailaddress utanför Crystone, så att de kan emaila mig när det är problem med deras service och den är nere.

Oseriöst företag, med otrevlig kundtjänst.

 by Thomas Bigert
Kundfientliga och inkompetent support

Helt plötsligt upphörde ett mailkonto att fungera. Då jag själv jobbar som systemtekniker gjorde jag en del av Crystones arbete och genomförde en grundlig felsökning och skickade in en detaljerad rapport.
Jag får då tillbaks ett meddelande att tyvärr behöver vi mer information för att hitta felet. Vänligen ange avsändare, mottagare, mm.
Mitt svar blev: Läs felanmälan så finns uppgifterna där.
Fick svaret att: Tyvärr behöver vi dessa uppgifter... Man läser inte ens felanmälan.
Dagen efter gick det inte längre kasta mail i inkorgen, så jag skickade dem en skärmdump på vad deras server gav för felmeddelande. Nu svarar nästa tomte att tyvärr måste du beskriva felet bättre om vi ska kunna felsöka. Jag hänvisade till bilagan med skärmdumpen, de sa att de inte fått någon, jag kollade i utkorgen och konstaterade att mailet var skickat med bilaga och bad dem börja felsöka där om inte ens bilagor fungerar. Deras svar blev: Tyvärr måste vi ha mer info för att kunna felsöka.

Om jag skötte mitt jobb så borde jag bli sparkad.
När det inte fungerar på Crystone är det helt omöjligt att få ens den mest grundläggande hjälp p.g.a. en total inkompetens.
Man är helt ointresserad av att försöka hitta en lösning och det är uppenbart att man försöker trötta ut kunden för att slippa ärendet.
Det här är inga tillfälligheter utan har pågått under många år och nästan ingen felanmälan jag har gjort har lett till åtgärd utan runnit ut i sanden. Helt plötsligt försvinner felet och ingen kan förklara varför.

 by Eskil
Helvete

Företagets sida finns helt plötsligt inte.
Alla fakturor och avgifter verkar tillsynes vara betalda MEN så upptäcks det att Crystone inte skickat ut faktura på förnyelse av domän-namn. Helvete!
Efter nästan 10 år som kund har en nedåtgående spiral tagit en jäkla fart. Här är några missöden; påhopp om obetalda fakturor som efter kontroll varit betalda, hot om anmälning från deras personal då man sagt sanningen att man är helvetes upprörd över email som inte fungerar, sidor som stängts ner (pga av andra missöden de ställt till med än detta inlägg belyser) och fakturerings-strul utan dess like.
Vi flyttar nu till ett webhotell som tar IT på allvar och vet hur känsligt och viktigt det är för ett företag att ha fungerande epost och hemsida!

 by Per
seg slö

inkompetenta kan inte hantera DNS, eller enkla överflytter av domän inom samma företag, supporten skickar standardsvar utan att undersöka/åtgärda fel.
seg och svåröverskådlig adminpanel med många undernivåer.

 by Susanne Holmene
Hemsidan nere 1 månad!!! för 50 företagare

Helt otroligt inkompetent support. Efter en månad då domännamnet stängdes pga Crystones strul fick jag gå upp till VD för moder- oc koncernbolaget Oniva Online group för att få igång domännamnet. Som ren hämnd skickar nu ikväll supporten (anonym person där så klart) kopia till mig på ett mail fr en IT-bloggare som kallar mig både det ena och det andra i mailet. Så det är deras sätt att håna mig för att jag vågat klaga på att de inte fått upp min domän/hemsida för 50!!! företagare på en månad!!!! Omöjliga att få kontakt med. Svarar inte på mail, ringer inte tillbaka. Ljuger en rätt upp i ansiktet om att de mailat (då jag bett dem ringa om). Nu anmäler jag företaget till IIS.se då de inte ska ha ackreditering om de inte klarar av att sköta sitt jobb.Polisanmälan om ärekränkning då de mailar ut ett mail de fått med hånfulla kommentarer om mig. Sandlådenivå!! Undvik dem!!!

 by Lutricia Roux
Varning - obefintlig support

Jag har haft Crystone som webbhotell i över 2 år, deras support är helt värdelös. Försöker du ringa, svarar de aldrig och lämnar du ett ärende, tar det flera dagar innan de svarar.Min websida är ofta nere, speciellt på helger, och det finns ingen möjlighet nå deras support.Jag rekommenderar starkt att leta efter ett annat webbhotell och undvik i möjligaste mån Crystone.

 by egon
Supporten svara inte

Har försökt nå deras supporten sedan början av maj. De svarar varken på telefon eller web-formulär.

 by Johan
Riktigt uselt webhotell

Supporten är trevlig, men totalt okunnig. Fantastiskt dålig säkerhet, skulle gissa att de kör väldigt gamla mjukvaror. FTP-accessen är riktigt, riktigt dålig, i princip oanvändbar.

 by Annika
VARNING! Crystones kundtjänst fruktansvärt dåliga

Min sida som har 10.000 besökare i veckan och ett antal hundra betalande kunder har legat nere i veckan i flera dagar. Har pratat åtskilliga gånger med support som varken verkar förstå vad jag pratar om eller att det är ett stort problem att sidan ligger nere (och det är långt ifrån första gången). Igår fick jag svar från support där det stod "ni måste laga er site eller kontakta den person som byggt den" när det uppenbarligen de själva som har haft ett dataintrång på sin server. Mina filer var helt ok. Vad skulle jag "laga"? Support är verkligen helt okunniga och Crystone har ett jätteproblem med alla sammanslagningar som har gjorts. Antagligen har alla vettiga personer i support sagt upp sig. Som någon skrev tidigare så tror jag att teknikerna kan fortfarande vara ok, men dem får man aldrig tala med. Crystone har verkligen stora problem. Jag vill varna alla för att ansluta sig till dem.

 by Magda
Mycket bra SUPPORT

Allt beror på vem man hamnar på support chat, hur snabbt man får respons.

Crystone känns som ett bra alternativ.

De är ju även prisvärda och man får mycket för pengarna!

 by fariba
VARNING!

Usel! Sämsta webhotell, sämsta support och sämsta kundbemötande. Jag vill VARNA alla för Crystone.

 by Mikael
Funkar bra

Har fungerat bra. Har tidigare kontaktat support både via chat, telefon och mail och fått snabbt och korrekt svar. Idag kontaktade jag dem via telefon och fick vänta ganska länge på telefon innan de svarade (och ingen automatisk svarare utan bara ringsignaler som går fram) men efter en tids väntan svarade de och fick snabbt löst mina behov. Så jag tycker det fungerar fint.

 by Eilert
Vad har hänt?

Har haft min hemsida hos Crystone ett år och varit helt nöjd.

Förnyade avtalet i januari. Möjligen hände något då. I tre dygn har nu hemsidan legat nere.

Jag har anmält detta via mejl och facebook . Crystone ha erkänt mottaget klagomål men därefter har inget hänt.

 by Claes Trolle
Skandalöst dåliga

Har haft Crystone som webhotellleverantör 1 år och jämfört med Loopia och Bahnhof som arbetar och tidigare har arbetat med. Katastrof! Någon har i tidigare inlägg nämnt att de blivit mycket sämre - och jag håller fullständigt med!.

Kan inte komma fram på telefon, svarar inte på mejl, har felaktiga eller inte fungerande länkar!

Jag började använda Crystone för et tår sedan och fick då bra och personlig service. Nu verkar ingenting fungera mer än faktureringen.

Du som funderar på Crystone: Titta på andra alternativ. Det här är skamligt dåligt.

 by Ludwig
Värdelöst

Alltigenom usel tjänst. Hemsidan är seg och kasst designad, supporten tar enormt lång tid och besvarar i de flesta fall inte dina ärenden.

 by Micke
Skit Support

Varning!!! Har nu väntat snart 14-dagar på att min hemsida och mail skall fungera...chat till support fungerar inte, Mail besvaras inte, Telefonkön är runt 1-timme. Ärendet hos dem ligger öppet och det ända som hänt är att Obetald faktura markeringen har försvunnit(betalade via bankfaktura..OBS! gör inte det, du måste då skicka in en kopia från ett bankutdrag på att det är betalt,vilket de inte upplyser om utan jag fick snällt sitta i telekö i c:a 1-timme och vänta 3-dagar tills det var godkänt)..

Kommer byta webbhotell om inget händer de närmsta dagarna.

 by Bjorn Holm
Crystone är riktigt usla

Jag vill varna för Crystone. Har haft flera webhotell för en mängd olika siter och till att börja med kan Crystone upplevas som bra. Men så fort det uppstår problem av något slag med domäner, databaser eller webutrymme fungerar det otroligt dåligt. Allt tar lång tid, du får inget feedback, bara ursäkter som inte tar ärendet framåt.Om du har en websida riskerar du precis som jag att förlora stora pengar på långa nedtider, avstängt webutrymme, långsamma databaser och mycket annat.Jag menar inte att övriga webhotell är felfria, långt därifrån men Crystone har varit absolut sämst. Vad som helst är bättre än Crystone, du kommer garanterat bli besviken.

 by Ove
Jag kokar!

Få support eller ändra nåt är fullständigt hopplöst. Massa mail och samtal helt i onödan om de hade brytt sig lite! Sucks!

 by Helge
Varning

Varning för detta företag som blivit sämre och sämre till att bli katastrof. De stänger ner hemsidor och epost utan att kontakta dig. Mycket allvarligt att klippa företags förbindelser med omvärlden. När man frågar så blir svaret att detta är ett automatiskt förfarande. Oacceptabelt nu har jag tröttnat på dessa skojare och byter. Ps jag är inte ensam om att flytta från dem.

 by Fia
Sämst

Allt med Crystone är krångligt och dåligt. Spenderat så mycket tid med att försöka få hjälp via support. Provat både chat, telefon och mail. Allt suger. Har äntligen gått ur.. Men får naturligtvis fortfarande mail som om jag vore en kund. Suck! Magsår..

 by Oskar
Ett dåligt alternativ

Kan bara hålla med en del i den tidigare negativa kritiken. Särskilt är supporten ett hån mot kunden, i telefonkön ges ingen upplysning om det återstår 2 min eller 2 tim innan man är framme. Hittills har jag aldrig orkat vänta och fått reda på hur lång väntetiden egentligen är.

 by Erika
Hopplöst

Mina 3 mail adress fungerar inte, det blir “mailer-daemon notification failure” från servern.Långa väntetider i telefonen.

Ingen lösning från deras chat.

Inget svar via mejl.Nu har jag börjat kolla efter ett annat webbhotell.

 by Jens
crystone är kass!

Crystone har blivit total kass på 5års tid. Deras support har väldigt dålig kompetens, samt deras servrar är undermåliga. De klara inte av att hosta wordpress eller oscommerce, prestanda samt teknik är värdelösa. Supporten klarar inte av att lösa enkla problem. Vi har varit tvungen att byta webhotell på alla våra kunder, även de som haft en enkel webbsida på windows plattform... Synd!

 by Klas
Crystone

Sveriges sämsta webhotell? Vet inte men har aldrig fått kunnig hjälp därifrån och nyligen fastnat i deras supportköer utan hjälp i flera veckor. Varning för Crystone!

 by Robert
Värdelös support

Jag har haft en hemsida på Crystone som kraschade och de kunde inte återställa hemsidan. Det tog två månader innan allting på hemsidan fungerade igen! Den tekniska supporten var långt ifrån tillmötesgående. Håll er borta! Billigt och så länge allting fungerar...

 by Mikael
Varning för Crystone

Jag vill med denna recension VARNA alla för Crystone. Jag är så grymt irriterad på mig själv för att jag, av ren snålhet, valde Crystone. Fan vad kostsamt det blev och fan vilken huvudvärk jag haft. Vägen har kantats av problem samtidigt som supporten lyst med sin frånvaro. Jag har känt mig helt utlämnad sedan start. Se upp!

 by Erika Karlsson
De byter kontrollpanel

Pratade med support idag när jag hade problem med ett moment i kontrollpanelen när de nämnde att de håller på att gå över till Atomia, samma kontrollpanel som City Network och Binero. Tycker detta är skitbra för Crystone har alltid varit snabbt för mig och har aldrig haft någon problem med hemsidorna som ligger där.

 by Sebastian
Sämst

Jag har suttit i 35 min telefonkö, börjar tro att telefonen är instängd i något rum och personalen har gått hem. De gör rätt i det för snart sjunker det här skeppet.

 by Carl Eriksson
Omständig kontrollpanel

Crystone ska som tur är byta kontrollpanel i höst (vilket förmodligen är i vinter eller till våren efter förseningar). De kommer köra Atomia som är är samma kontrollpanel som bl.a. City Network använder.Den som de använder nu är bara delvis översatt och vissa moment är helt ologiska i jämförelse med andra kontrollpaneler. Allting fungerar dock bra när man väl listat ut hur man ska gå tillväga.

 by Harald
Crystone - ett bra webbhotell

Jag kan hålla med Mikael om att supporten kan förbättras men det är inte så dåligt att 1 av 5 i betyg ska ges för hela webbhotellet. Kontrollpanelen tycker jag fungerar bra och upptiderna hos Crystone håller en bra klass.Crystone har vuxit under de åren jag varit kund hos dem. De är mycket bättre idag än vad de en gång har varit. Hoppas webbhotellet fortsätter att utvecklas i rätt håll så kanske 5 / 5 i betyg kan ges.Priset är idag väldigt konkurrenskraftigt och är det som gör att jag ger 4 och inte 3 i betyg.

 by MIkael
Crystones kundtjänst -värdelös

Ja, när jag läser ovan recensioner undrar jag om det är samma webbhotel som jag använder mig av. Crystone må vara billigt och hyffsat driftsäkert, men kundtjänsten både online och i telefon är en katastrf rent ut sagt. Skulle man bedöma webbhotellet utifrån den.....då skulle de vara ett bottenskra idag. Det som räddar Crystone är uppenbarligen teknikerna.

 by Erik l
Bra webbhotell

Jag har nu kört Crystone i några månader och min hemsida har aldrig haft några problem. Enkel och snabb kontrollpanel som klarar av det mesta. Finns ingenting att klaga på. Är helnöjd...

 by Tobias
Tillräckligt bra för mina behov

Crystone är ett helt okej webbhotell. Jag har haft betydligt sämre och ett fåtal bättre men med tanke på deras priser nu får de ändå anses som väldigt prisvänliga. För mina behov fungerar Crystone väldigt bra, men där finns lite utrymme för förbättring.

 by Jan
Bra för mina behov

Jag använder Crystone för några WordPress-bloggar och det fungerar bra så här långt. Jag har varit kund hos dem i några månader och enligt Pingdom har inte min viktigaste blogg haft några problem.Annorlunda kontrollpanel men fungerar och känns inte långsam.